ABB Arena Nord

ABB Arena Nord

Spara

71%

CO2- ekv besparing

119306
CO2 ekv kg/vuosi

Bättre ljusstyrkan

90%

ABB Arena Nord var Walkia Sveriges första riktigt stora affär. Arbetet fortskred oväntat snabbt, eftersom hela arenan hade demonterats på 2 dagar, nytt kablage och installation av nya lampor gjordes på en vecka.
Kunden blev överväldigad av det faktum att ljusstyrkan var 90% bättre och förbrukningen sjönk med ca: 71%. Samt att fick en CO2-- ekv besparing på 119306kg/år.

Nu är det också möjligt att lamporna kan användas som effekt före matchens början och i period paus tack vare att alla armaturer styrs trådlöst med vårt eget system, som dessutom är trådlös.

Detta har gett en bra bild av oss till Svenska hockeyförbundet och andra beslutsfattare.

 

 

När vi startade upphandling och tog beslut att byta belysningen i ABB Arena Nord stod valet mellan flera entreprenörer. Vi gjorde en grundlig genomgång i både kvalitét, energi, hållbarhet och pris.

Walkia är en ny aktör på Svenska marknaden, detta gjorde att vi hade grundliga samtal om kvalité och efterbörd. Även referensanläggningar presenterades i andra nordiska länder.

Walkia skötte entreprenaden på ett professionellt sätt och montage samt leverans hölls enligt offererad överenskommelse.

Beräknade lux-tal hölls med mycket god precision och man gjorde extrabeställda arbeten under entreprenadtiden med mycket gott resultat.

 Man har ett system som gör att byte av enstaka armaturer är väldigt smidigt, det är kabinhake och enkel el-koppling för att skifta.

Genomgång med driftpersonal hölls på plats vid flertalet tillfällen för att göra en smidig introduktion.

Killarna som arbetar med hallen är mycket nöjda och har ett enkelt förfarande att växla mellan olika belysnings intensitet.

Våran helhets och generella bedömning är att Walkia har gjort ett mycket bra arbete och är absolut en aktör vi kan tänka oss att arbeta med i framtiden.

Kontakt

Walkia AB - Walkia® Lighting

Box 321, 721 07 Västerås
E-post: info@walkia.se
Organisationsnummer: 559134-1515

bsci

Bisnode DnB riskiluokka 1 logo 2017

luotettava kumppani

AA logo 2016 FI w 1

SELT liikemerkki 150605

 

© Copyright Walkia 2022. Design & Development by Ideamedia Oy

Search